Összmagyar Pedagógus Táborban a kerítéskiállítás

A Rákóczi Szövetség 2022-ben Sátoraljaújhelyen rendezte meg az Össszmagyar Pedagógus Tábort a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő történelem, irodalom és reál szakos tanárok számára.

A nyári tábor meghívott vendége volt A. Szabó Magda, a Tamási Áron 125 Emlékév projektvezetője, aki Tamási Áron életéről és írói világáról tartott előadást a résztvevők számára a tábor harmadik napján.

A tábor célja, hogy a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő tanárok, irodalmi, történelmi, természettudományi és közéleti témákban színvonalas szakmai továbbképzésben részesüljenek, A. Szabó Magda projektvezető Tamási Áron irodalmi jelentőségét, a közoktatásban megjelenő fontos és szükséges szerepét mutatta be a hallgatóságnak. Arra is lehetőséget kíván biztosítani a rendezvény, hogy a pedagógusok a jövőben is komoly szakmai kapcsolatot tarthassanak fent egymás között munkájuk során.

A 2022. évi nyári táborok programjait színesítette a Tamási Áron-kerítéskiállítás, amelyet már a nyár kezdete óta megtekinthetnek az érdeklődők.